Teknophonorkestern

Tupplurarna

Naturvetare och teknologers storband i Uppsala

Spela med oss

Alla som gillar att spela svängig storbandsjazz (eller som är sugna på att lära sig spela jazz) får vara med i Tupplurarna! Vi har inte några inträdesprov vilket främjar spelglädjen men det hindrar oss inte från att låta bra. Vi har en utökad storbandssättning, vilket innebär att även klarinett, tvärflöjt, eufonium, mm är välkomna att spela med Tupplurarna. Sångare söker vi också! Vi repeterar en kväll i veckan, och åker utöver det på rephelg en helg per termin. Vi är alltid hungriga på nya medlemmar, och särskilt vid terminsstarterna vill vi få in nya ansikten i bandet.

Resultatet av allt repeterande får vi uppskattning för på en rad tillställningar under året. Vi spelar ofta i studentsammanhang och är flitigt anlitade till vår- och höstbaler, gasquer, jubileum och andra studentkalas. Vi spelar även på bröllop, företagsfester, idrottsevenemang och andra icke-studentrelaterade evenemang. En höjdpunkt på året är den traditionsenliga spelningen vid forsränningen på valborg, då vi får visa upp våra brungula kavajer för hela staden och bjuda på låtar vi annars helst inte spelar offenligt. Nyfiken på hur vi låter? Lyssna på några av våra favoritlåtar här: Se och hör

En annan höjdpunkt är sommarturnén, då alla tupplurar packar ihop sig i bilar och far ut för att se och underhålla världen. Sommaren 2018 tog vi oss söder ut och färdade genom Sverige, Danmark och Tyskland hela vägen till Nederländerna - en tur under vilken bejublade framträdanden hölls på såväl orkesterfestivaler som ålderdomshem. Tidigare år har resan gått till bland annat Baltikum, Polen, Holland, Tyskland, Danmark och Ullared.

Att vara tupplur innebär mest bara att ha kul! Vi lär oss att spela, vi lär oss att sy brungula kavajer och att baka, vi ordnar hejdundrande kalas och svängiga jamsessioner!

Vi repeterar varje torsdag på Polacksbackens (Officersvillan 17 på Lägerhyddsvägen 3) klockan 18.30–21.30.

Är du sugen på att vara med eller kanske bara vill titta förbi och lyssna på hur vi låter? Då är det bara att ta kontakt med valfri Tupplur, forslagsvis ordförande August Hansson.

E-post: ordf@tupplurarna.se

Senast uppdaterad: 2023-12-03 11:42 av august